Fituici la Merceologia Marfurilor Alimentare

111 din 11

docx Examen Merceologia produselor alimentare

1)Merceologia ca ştiinţa: obiectul, metodele, sarcinile şi conţinutul de bază al merceologiei Obiectul de studiu al merceologiei este marfa si valorile ei de intrebuintare. Marfa-obiect al muncii omului destinat vinzar

docx Raspunsuri pentru testare la Merceologia marfurilor alimentare

Tema 1 Oua si produse din oua 1. Importanta in alimentatie, valoare nutritive si compozitia chimica 2. Structura si proprietati fizice 3. Clasificarea si cerinte de calitate 1. Conditii de ambalare marcare pastrare trans

doc Copiute-Test 2 merceol

Tema 3: Clasificarea si calitatea Tema4: Fundamentele teoriei ale expertizei marfurilor alim. Tema 5: Particularitatile expertizelor specifice marfurilor

docx Clasificarea cerealelor

Proprietăţile fizice ale cerealelor Compozitia chimica Caracteristica cerealelor graminee

doc Copiute pentru Examen Merceologia Marfurilor Alimentare

2. Starea de dezvoltare si consumul produselor lactate in R.Moldova. Compozitia chimica si valoarea nutritiva a laptelui de vaca. Factorii care influenteaza proprietatile de consum ale laptelui. Proprietatile fizico-chim

docx Copiute pentru examen la merceologia produselor alimentare

1. Merceologia ca stiinta :obiectul ,metodele,sarcinile si continutul de baza al merceologiei. 2. Clasificarea marfurilor, semnificatia si necesitatea, sarcinile, metodele, tipurile de clasificari si criteriile puse la b

doc Rapunsuri pentru examen la Merceologia Marfurilor Alimentare

1. Importanţa fructelor şi legumelor pentru economia naţională şi alimentaţia umană; normele fiziologice de consum ale fructelor şi legumelor. 2. Particularităţile structurii pulpei fructelor şi legumelor: caracteristica

doc Fituici pentru examen la Merceologia Marfurilor Alimentare

1.Legumele proaspete, valoarea alimentara, Valoarea calorica este,in general,redusa de aceea,aceste produse trebuie folosite in alimentative,associate cu alimente de origine animal. clasificarea, 1.caracter botanic i

doc Afumăturile

O1.Preparate din carne.Clasificare.Sortimentul O2. Indicii calităţii preparatelor din carne. O1 Preparate din carne reprezintă părţi aparte din trunchiurile de vită,de

doc Stimulentele

cafea – termen generic pentru boabele plantei de specia Coffea şi pentru produsele obţinute din aceste boabe la diverse etape de prelucrare şi consum cafea naturală decofeinizată – cafea din care a fost extrasă parţial

doc Copiute pentru examen la Merceologia Marfurilor alimentare

1.2. Legumele proaspete 3.Metode si tehnici de evaluare a calitatii legumelor proaspete,specificate in standard 4.Legumele tuberculifere 5. Legumele radacinoase 6.Legumele bulbifere/ceapa 7.Legumele varzoase / varza