Rapunsuri pentru examen la Merceologia Marfurilor Alimentare - Merceologia Marfurilor Alimentare

FITUICIUniversitate ASEM Profesor Fedorcicova Svetlana

preview iconExtras din document

1. Importanţa fructelor şi legumelor pentru economia naţională şi alimentaţia umană; normele fiziologice de consum ale fructelor şi legumelor. 2. Particularităţile structurii pulpei fructelor şi legumelor: caracteristica generală şi structura celulei vegetale; tipurile şi funcţiile ţesuturilor vegetale. 3. Valoarea nutritive si caracteristica generala a compozitiei chimice a fructelor si legumelor. 4. Proprietăţile fizice ale legumelor şi fructelor: tipurile şi caracteristica lor; importanţa pentru calitatea şi păstrarea fructelor şi legumelor. 5. Noţiunea despre caracteristica merceologică a fructelor şi legumelor proaspete. Noţiuni despre soiuri de natură: pomologice, ampelografice, gospodăreşti-botanice şi semnele distinctive ale lor. 6. Clasificarea fructelor si legumelor 7. Fructele semintoase tipuri şi reprezentanţi, structura, valoarea nutritivă; clasificarea şi caracteristica soiurilor; cerinţele faţă de calitate; defectele; transportul şi păstrarea. 8. Fructele sâmburoase: tipuri şi reprezentanţi, structura, valoarea nutritivă; clasificarea şi caracteristica soiurilor; cerinţele faţă de calitate; defectele; transportul şi păstrarea. 9. Pomuşoarele: tipuri şi reprezentanţi, structura, valoarea nutritivă; clasificarea şi caracteristica soiurilor; cerinţele faţă de calitate; defectele; transportul şi păstrarea. 10. Fructele nucifere: tipuri si reprezentanti, structura, valoarea nutritive; clasificarea si caracteristica soiurilor; cerinte fata de calitate; defectele ,transportul si pastrarea. 11. Fructele tropice şi subtropice: tipuri şi reprezentanţi, structura, valoarea nutritivă; clasificarea şi caracteristica soiurilor; cerinţele faţă de calitate; defectele; transportul şi păstrarea. ...

Download
alert iconRaporteaza o eroare
0 Comenteaza
+1
Posteaza

Fituici: Rapunsuri pentru examen la Merceologia Marfurilor Alimentare Obiect: Merceologia Marfurilor Alimentare