Copiute pentru examen la merceologia produselor alimentare - Merceologia Marfurilor Alimentare

FITUICIUniversitate ASEM Profesor Fedorcicova Svetlana

preview iconExtras din document

1. Merceologia ca stiinta :obiectul ,metodele,sarcinile si continutul de baza al merceologiei. 2. Clasificarea marfurilor, semnificatia si necesitatea, sarcinile, metodele, tipurile de clasificari si criteriile puse la baza lor. 3. Codificarea marfurilor:notiuni despre cod si codificare:scopul,sarcinile,tipurile de coduri utilizate in practica economica. 4. Sortimentul marfurilor:tipurile si definitiile lor, principiile de constituire. 5. Compozitia chimica a marfurilor alimentare:caracteristica generala a principalelor grupe de substante chimice:importanta in alimentatia omului si pentru calitatea marfurilor. 6. Valoarea nutritiva a produselor alimentare :notiunea:componenta si caracteristica partilor componente:calcularea valorii energetice 7. Calitatea marfurilor: definitia, factorii calitatii. 8. Metodele de determinare a calitatii marfurilor:controlul calitatii marfurilor. 9. Defectele marfurilor:definitia, clasificarea si caracteristica tipurilor. Cauzele aparitiei si metodele de prevenire si inlaturare. 10. Asigurarea informativa a marfurilor:tipurile si formele informatiei si mijloacelor de informatie de marfa. Notiuni de marca, de marfa. Marci industriale si comerciale. Semnele de componenta. 11. Pastrarea marfurilor, organizarea pastrarii si factorii pastrarii marfurilor, regimul optim si termenii de pastrare a marfii. 12. Ambalajul marfurilor: semnificatia, functiile, clasificarea. ... 35.Pastele fainoase; valoarea nutritiva si importanta in alimentatie; materia prima; notiuni de obtinere; clasificarea si sortimentul; cerintele fata de calitate; conditiile de pastrare; defectele.

Download
alert iconRaporteaza o eroare
0 Comenteaza
+1
Posteaza

Fituici: Copiute pentru examen la merceologia produselor alimentare Obiect: Merceologia Marfurilor Alimentare