2. Starea de dezvoltare si consumul produselor lactate in R.Moldova. Compozitia chimica si valoarea nutritiva a laptelui de vaca. Factorii care influenteaza proprietatile de consum ale laptelui. Proprietatile fizico-chimice, biochimice ale laptelui. 3. Colectarea, conditionarea, prelucrarea industriala, pastrarea si comercializarea laptelui. 4. Clasificarea, caracteristica merceologica a sortimentului, marcarea, pastrarea si comercializarea laptelui. 5. Defectele, cauzele, masuri de prevenire si falsificarile laptelui. 6.Frisca compozitia chimica, val. Nutritiva, obtinerea, tipurile, indicii si cerintele de calitate, ambalarea, marcarea, transportarea, conditiile si termenul de pastrare si comercializare, defectele. 7.Controlul calitatii laptelui:identificarea lotului de marfa, analiza senzoriala, fizico-chimica, micribiologica, identificarea falsificarii 8.Conserve din lapte: lapte condensate, lapte praf, produse lactate pentru copii; particularitati de obtinere, compozitia chimica si valoarea nutritive, utilizarea, clasificarea, indicia si cerintele de calitate, ambalarea, marcarea, conditiile termenele de pastrare, defectele si cauzele lor. 9.Produsele lactate acide: compozitia chimica si insemnatatea alimentara, proprietatile dietico-curative, material prima, obtinerea si clasificarea, caracteristica merceologica a diferitor tipuri, indicia si cerintele calitatii, ambalarea, marcarea, transportarea, conditiile si termenele de pastrare si comercializare. Controlul calitatii, defectele admisibile si inadmisibile. 10. Inghetata : valoarea nutritiva si compozitia chimica, material prima de baza si auxiliara, tehnologia de producer, factorii formarii calitatii si sortimentului, clasificarea, indicia, cerintele si metodele estimarii calitatii, modificarile care se produc in timpul pastrarii inghetate. Particularitatile ambalarii, transportarii, pastrarii si comercializarii, defectele si cauzele lor. 11. Untul de vaca: producerea, consumul, caracteristica pietii R. Moldova, compozitia chimica si valoarea nutritive, materia prima, metode de fabricare, particularitatile tehnologice de obtinere a diferitelor tipuri, clasificarea, sortimentul, indicia si cerintele de calitate, determinarea categoriei de calitate-marfa, ambalarea, marcarea, conditiile si termenul de pastrare, modificarile care se produc in timpul pastrarii untului, defectele si cauzele lor. 12. Brinzeturile: starea actual si perspectivele producerii, aprovizionarii populatiei si comercializarii brinzeturilor in R.Moldova. Principalii furnizori si intrprinderile producatoare de brinzeturi in republica, valoarea nutritive si compozitia chimica, tehnologia generala de fabricare a diferitelor tipuri, indicia si cerintele de calitate, defectele si cauzele lor. 13. Brînzeturile topite 14. Grăsimi alimentare 15. Uleiuri vegetale ...
Comentariul tau va fi primul
Fituici: Copiute pentru Examen Merceologia Marfurilor Alimentare Obiect: Merceologia Marfurilor Alimentare