Cursuri la Merceologia Marfurilor Alimentare

115 din 44

docx Codul de bare.Codificarea marfurilor in Republica MOldova

Codificarea reprezintă operaţiunea de transpunere în cod a elementelor definitorii ale unor produse sau servicii cu scopul identificarii produselor. Pe plan mondial au fost elaborate si se folosesc: 1.

docx Produsele de cofetarie

Caramela. Biscuiti. Napolitane. Torturi. Rulada. Ciocolata si praful de cacao. Caramela Caramel este un bej maro închisă cofetărie produs de încălzire orice dintr-o varietate de zaharuri. Acesta este folosit: ca un co

docx Verificarea calitatii legumelo si fructelor proaspete

Pentru aprecierea calităţii legumelor şi fructelor se au în vedere următorii indici de calitate: forma, mărimea, aspectul epidermei şi miezului, consistenţa, gustul, suculenţa pulpei, autenticitatea soiului, starea de pr

pptx Conservele din legume si fructe

Conservarea legumelor și fructelor constă dintr-un ansamblu de metode și operații prin care se crește durata de păstrare a acestora. Pentru legume și fructe, conservarea are o importanță deosebită, avînd în vedere carac

docx Metode de cercetare ale merceologiei

1.Clasificarea principalelor metode ale MERCEOLOGIEI 1.1 Metodele generale 1.2 Metodele clasice 1.3 Metodele moderne 2. Sistemul metodelor specifice de analiză a calităţii mărfurilor 2.1 Metoda psihosenzorială (analiza s

pdf Aspecte legislative privind marfurile alimentare si expertizarea calitatii acestora

4.1 Consecintele acordurilor Rundei Uruguay pentru comertul international cu bunuri alimentare 4.2 Rolul standardizării în promovarea comerţului şi reglementarea calităţii mărfurilor alimentare 4.3 Afirmarea unor noi con

pdf Particularitatile relatiei cerere – oferta la marfurile alimentare

2.1 Deontologia comerţului internaţional cu bunuri alimentare 2.2 Caracterizarea pieţei mărfurilor alimentare 2.3 Viziuni strategice noi referitoare la dezvoltarea ofertei de mărfuri

pdf Problema alimentara pe plan mondial: dificultati si oportunitati actuale

3.1 Politicile agroalimentare – instrumente de intervenţie în asigurarea securităţii alimentare 3.2 Securitatea alimentară: obiective, priorităţi şi direcţii de acţiune 3.3 Aspecte ale ecuatiei populatie – necesitãti de

doc Fructe si legume

VALOARE NUTRITIVĂ DIGESTIBILITATE ŞI RECOMANDĂRI EFECTE METABOLICE ALE CONSUMULUI DE VEGETALE IMPACTUL CONSUMULUI DE VEGETALE ASUPRA STĂRII DE SĂNĂTATE SIGURANŢA ALIMENTELOR Legumele şi fructele sunt ali

doc Clasificarea şi compoziţia grăsimilor

Grăsimile alimentare sunt formate aproape în exclusivitate din lipide şi se obţin prin extracţie din seminţele plantelor oleaginoase, germenii cerealelor, din anumite fructe (nuci, arahide etc), din ţesuturile animalelor

doc Stimulentele

Ceaiul și cafeaua cafea – termen generic pentru boabele plantei de specia Coffea şi pentru produsele obţinute din aceste boabe la diverse etape de prelucrare şi consum cafea naturală decofeinizată – cafea din care a fost

docx Produsele de panificaţie

O1. Caracteristica şi clasificarea produselor de panificaţie O2. Cerinţele faţă de calitatea produselor de panificaţie O3. Ambalarea şi păstrarea produselor de panificaţie Produsele de panificaţie se obţin din făină de

docx Obiectul şi metoda expertizei merceologice

Expertiza reprezintă acel mijloc de probă prin care, în baza unei cercetări metodice folosind procedee ştiinţifice, expertul aduce la cunoştinţa organului care l-a împuternicit concluzii motivate ştiinţific cu privire la

doc Normele privind etichetarea produselor alimentare

Normele privind etichetarea produselor alimentare (în continuare - Norme) constituie o reglementare tehnică şi sanitară obligatorie şi se aplică tuturor alimentelor introduse pe piaţa de desfacere a Republicii Moldova.

pdf Cerealele si produsele derivate

I. Generalităţi privind produsele cerealiere II. Clasificarea cerealelor. Proprietăţile fizice şi compoziţia chimică a cerealelor III. Caracteristica principalelor boabe cerealiere IV. Crupe şi produse derivate V. Făina