O1. Caracteristica şi clasificarea produselor de panificaţie O2. Cerinţele faţă de calitatea produselor de panificaţie O3. Ambalarea şi păstrarea produselor de panificaţie Produsele de panificaţie se obţin din făină de grîu şi de secară.Consumul yilnic al unui om trebuie să constituie 422 g pe zi. În grupa produselor de panificaţie sunt cuprinse sorturile de pîine comună, pîinea cu adaosuri şi pîine dietetică. În panificaţie se întrebuinţează materia primă precum făina, apa, drojdiile, sarea de bucătărie şi materie auxiliară: grăsime, zahăr, ouă, lapte, condimente, stafide, mac etc. Industria de panificaţie produce diferite tipuri de pîine şi produse de panificaţie.Ele se clasifică în cîteva grupe: -după aspectul şi calitatea făinii pot fi din făină de secară, din făină de grîu, din făină de grîu şi secară -după natura materiei prime: pîine simplă se coace din făină, apă, sare şi drojdii, cu adaosuri cu zahăr, ouă lapte, condimente etc., cozonac conţine o cantitate mare de zahăr şi grăsime. -după metoda de coacere pîinea poate fi: pîine în forme ,coaptă în forme şi pîine pe vatră este cea coaptă pe vatră. -după formă: deosebim chifle, franzele, colaci, franzele împletite. -după destinaţie: pîinea poate fi obişnuită şi dietetică. ...
Comentariul tau va fi primul 
Curs: Produsele de panificaţie Obiect: Merceologia Marfurilor Alimentare