Ceaiul și cafeaua cafea – termen generic pentru boabele plantei de specia Coffea şi pentru produsele obţinute din aceste boabe la diverse etape de prelucrare şi consum cafea naturală decofeinizată – cafea din care a fost extrasă parţial sau integral cofeina. Fracţia masică de cofeină pentru cafeaua naturală decofeinizată în boabe şi măcinată (calculată la substanţa uscată) trebuie să fie de cel mult 0,12 %, iar pentru extractele de cafea (calculată la substanţa uscată) trebuie să fie de cel mult 0,3 %; cafea naturală decofeinizată – cafea din care a fost extrasă parţial sau integral cofeina. Fracţia masică de cofeină pentru cafeaua naturală decofeinizată în boabe şi măcinată (calculată la substanţa uscată) trebuie să fie de cel mult 0,12 %, iar pentru extractele de cafea (calculată la substanţa uscată) trebuie să fie de cel mult 0,3 %; înlocuitori de cafea (surogate) – produse vegetale (rădăcini de cicoare), prăjite şi măcinate, folosite la înlocuirea cafelei naturale ...
Comentariul tau va fi primul
Curs: Stimulentele Obiect: Merceologia Marfurilor Alimentare