Colegiul Naţional de viticultură şi vinificaţie din Chişinău(CNVVC) are peste 166 de ani,este cea mai veche instituţie de învăţămînt din Moldova în acest domeniu.Succesele obţinute de discipolii acestui Colegiu,i-au crea
Melasa este un produs obţinut în urma fierberii zahărului din sfecla de zahăr în urma acestui process obţinem şi produsul secundar melasa. Compoziţia chimică a melasei. Zaharoza- 46-52% Zahăr invertit-0.5-2% Rafenoza
1 Partea introductiva 2 Discurs istoric privind dezvoltarea fabricii 3 Productivitatea intreprinderii specializarea şi sortimentul 6 Vinificatia primara 6.1. Receptia si zdrobirea strugurilor 6.2. Sulfitarea si macerarea
1. Introducere 2. Argumentarea alegerii locului de construcţie a secţiei proiectate 3. Alegerea şi caracteristica materiei prime 4. Caracteristica şi compoziţia chimică a produsului finit 5. Alegerea schemei tehnologice,
Pentru prima oară berea a apărut în Babilon circa cu 6000 ani în urmă se presupune că a apărut berea. Se cunoaşte circa 16 varietăţi de bere, de aici tehnologia de producere a berii sa răspîndit în Egipt, Persia şi alte
1. Partea introductivă 2. Argumentarea locului de construcţie a secţiei proiectate 3. Alegerea şi caracteristica materiei prime 4. Caracteristica şi compoziţia chimica a producţiei finite 5. Alegerea schemei tehnologice,