Pentru prima oară berea a apărut în Babilon circa cu 6000 ani în urmă se presupune că a apărut berea. Se cunoaşte circa 16 varietăţi de bere, de aici tehnologia de producere a berii sa răspîndit în Egipt, Persia şi alte ţări. În sec I î.e.n. în Alihandria se fabrică berea din orz numită Ţitas care face parte din categoria berii aromatizate. În sec XVII în Flandra se prepara bere fără hamei însă se adăuga alte ierburi: pelin, şofran ş.a. Pentru prima dată hameiul a fost folosit la prepararea berii în sud-estul Rusiei şi Siberiei. Siberia se socoate patria hameiului. În prezent berea se prepară aproape în toată lumea însă în ceea ce priveşte consumul total al berii ea ocupă locul trei după lapte şi ceai. Malţul este materia primă principală pentru obţinerea berii preparat din orz în urma germinării. Berea reprezintă o băutură răcoritoare spumantă slab alcoolică de culoare deschisă blondă pînă la închisă-brună preparată din malţ, apă şi hamei. Tehnologia de fabricare a berii decurge mai multe etape. 1. Măcinarea, 2. Plămădirea şi zaharificarea,filtrarea plămezii, 3. Fierberea mustului cu hamei, 4. Răcirea şi limpezirea mustului, 5. Fermentarea mustului de bere, 6. Stabilizarea şi înbutelierea berii, 7. Utilizarea deşeurilor industriei berii. ...
Comentariul tau va fi primul
Proiect: Tehnologia de Fabricare a Berei Universitate: CNVVC