Tehnologia produselor prin fermentare - Vinificatie

PROIECTUniversitate UTM Profesor Petco Marian

preview iconExtras din document

Apa folosită la producerea cvasului: Apa folosită la producerea cvasului de pîine trebuie să corespundă STAS-ului. Apa din reţeaua din apeducte este impurificată şi de aceia ia trebuie supusă unei tratări preventive urmată de controlul microbiologic. Dar la întreprinderile mici se foloseşte şi apa din fîntîni arteziene. Analiza organoleptică – apa trebuie să fie transportată incoloră fără impurităţi vizibile. Este interzis de a folosi apa ce are o nuanţă de verde – gălbui. Apa nu trebuie să aibă miros şi gust. Mirosul şi gustul străin vorbeşte despre prezenţa substanţelor organice. Cîteodată apa din izvoare are un miros şi gust de săruri minerale şi gaze dizolvate.

Download
alert iconRaporteaza o eroare
0 Comenteaza
+1
Posteaza

Proiect: Tehnologia produselor prin fermentare Obiect: Vinificatie