Cuprins 1. Scurt istoric 2. Clasificarea ceaiului 3. Brandul Greenfield 4. Sortimentul ceaiului Greenfield 5. Verificarea calității 6. Concluzii și recomandări 7. Bibliografie Ceaiul este o băutură obținută prin infuzarea frunzelor uscate ale plantei Camellia sinensis (L.). În funcție de gradul de oxidare a frunzelor, cele patru tipuri principale de ceai sunt: ceaiul alb, ceaiul verde, ceaiul oolong șiceaiul negru. Compoziția chimică a ceaiului variază în funcție de recoltă, condiții pedo¬climatice și metoda de prelucrare; dintre componenți amintim: teina (alcaloid asemănător cu cel care se găsește în cafea, maté și nucile de cola), tanin și uleiuri volatile. Între sfarșitul luni aprilie și sfarșitul lunii septembrie , se culeg patru recolte de ceai care se diferențiaza din punct de vedere calitativ. Din recolta I si II se obține ceaiul de ce mai bună calitate. Acest ceai este format din frunze mici, care dau aromă puternică și eliberează mult extract.Din recolta III si IV, rezultă ceai de calitatea a II-a, care este construit din frunze mari,cu pețiole dezvoltați și cu raportul frunze/cozi redus.Producția mondială de ceai este estimată la circa 3,15 milioane de tone annual, dintre care mai mult de jumătate este ceai negru. Perioada de vîrf a producției de ceai este al treilea trimestru al anului,cînd se recoltează 1/3 din totalul producției de ceai. ...
Comentariul tau va fi primul
Proiect: Sortimentul ceaiului „Greenfield” pe piața din Republica Moldova Obiect: Merceologia Marfurilor Alimentare