Determinarea calitatii oualor - Merceologia Marfurilor Alimentare

PROIECTUniversitate ASEM Profesor Calmis Valentina

preview iconExtras din document

OUL-reprezintă un aliment deosebit de valoros pentru hrana omului datorită bogăţiei lui în factori nutritivi indispensabili organismului. Sub denumirea de ouă se comercializează doar ouăle de găină; mai sunt utilizate în industrie şi ouăle de rață, de gîscă, de curcă, diferenţiate prin mărime și prin proporţia diverselor componente. Potenţialul nutritiv al oului este foarte înalt, conţinînd practic toate trofinele esenţiale pentru alimentaţia omului. Protidele oului au o mare valoare biologica cu cel mai echilibrat conținut de aminoacizi esenţiali. Un ou cu masa de 50g are o valoare energetică de 90- 100 kcalorii şi este echivalentă cu valoarea nutritivă aproximativ a 150g lapte, sau 40g carne. Digestibilitatea oului este foarte ridicată: 97% pentru albuş şi 100% pentru gălbenuş.

Download
alert iconRaporteaza o eroare
0 Comenteaza
+1
Posteaza

Proiect: Determinarea calitatii oualor Obiect: Merceologia Marfurilor Alimentare