1. Noțiuni generale și obținerea halvalei 2. Clasificarea și sortimentul 3. Indicii și condițiile de calitate ale halvalei 4. Ambalarea, marcarea, transportarea și păstrarea halvalei 5. Evaluarea prin punctaj a calității senzoriale a halvalei 6. Bibliografie Halvaua reprezintă un produs de cofetărie format dintr-o masă de caramel bătuta ca spumă consistentă și o pastă din semințe oleaginoase prăjite și măcinate în prealabil. Prezintă o structură specifică fibroasă, deoarece masa de caramel este distribuită sub formă de fire întinse. Cuvîntul halva provine din arabă, ceea ce înseamnă ”dulciuri”. Halvaua, în comparative cu celelalte produse de cofetărie, posedă valoare nutritivă înaltă, datorită prezenței următoarelor substanțe: zahăr: 25-45% grăsimi vegetale: 30-32% substanțe proteice: 12-13% substanțe minerale: 1.8-2.9% Valoara energetică a halvalei constituie 500-600 kcal. ...
Comentariul tau va fi primul
Proiect: Caracteristica merceologică a halvalei Obiect: Merceologia Marfurilor Alimentare