1. Caracterizează biochimia ca ştiinţa despre transformările biochimice ale substanţelor în produse în procesul păstrării şi prelucrării lor; Biochimia – știința care studiază procesele chimice și fizico-chimice care au loc în organismele vii,avînd rolul să stabilească substratul material al fenomenelor vieții: organizarea moleculară, structura chimică a constituenților materiei vii, asamblarea și corelațiile dintre biomoleculele componente, precum și procesele continue de transformare – degradare și biosinteză. Biochimia are un rol deosebit la industrializarea unei materii prime agricole, in vederea obținerii de produse finite cu randamente bune de calitate. Studiul biochimiei este structurat in 2 compartimente: Biochimia descriptivă-studierea structurii, modul de formare și proprietățile generale ale componentelor. Biochimia dinamică-studierea transformărilor materiei în organism la nivel de organ, țesut și celulă Studiul biochimiei descriptive implică: -compoziția elementară și sumară ale organismelor -substațe minerale ale organismelor -substanțe organice platice: glucide, lipide, proteine. Subtanțele organice active ale otganismelor: vitamine, enzime, hormone, pigmenți. Produsele inițiale și finale de metabolism- uleiuri eterice, rășini, lignani, lignine, alcooloizi, antibiotic alimentari. Biochimia dinamică - stabilește metabolismul substanțelor organice care stabilesc materia vie și cuprinde formarea și degradarea glucidelor, formarea și degradarea lipidelor, formarea și degradarea protidelor, interdependența proceselor metabolice, mediul și metabolismul.
Comentariul tau va fi primul
Fituici: Examen biochimie Obiect: Biochimia Produselor Alimentare