Fructe si legume - Handrabura Alina

CURSUniversitate ASEM Caiet Merceologia Marfurilor Alimentare

preview iconExtras din document

VALOARE NUTRITIVĂ DIGESTIBILITATE ŞI RECOMANDĂRI EFECTE METABOLICE ALE CONSUMULUI DE VEGETALE IMPACTUL CONSUMULUI DE VEGETALE ASUPRA STĂRII DE SĂNĂTATE SIGURANŢA ALIMENTELOR Legumele şi fructele sunt alimente de origine vegetală, care se regăsesc într-o alimentaţie echilibrată, oferind un aport important de vitamine şi elemente minerale. Studiile recente au arătat importanţa acestei grupe alimentare în reducerea incidenţei bolilor cardiace, a hipertensiunii arteriale, a bolilor vasculare, a maladiei canceroase, şi per total în scăderea mortalităţii. Datele epidemiologice sugerează o corelaţie inversă între consumul de fructe şi legume şi riscul apariţiei bolilor cronice degenerative, deoarece acestea sunt surse importante de vitamine cu rol antioxidant (în principal vitamina C), elemente minerale, fibre dar şi alţi compuşi biologic activi. Prin acestea, fructele şi legumele au totodată activitate antivirală, antibacteriană, stimulează sistemul imun, scad agregarea plachetară, modulează concentraţia hormonilor steroizi, etc. ...

Download
alert iconRaporteaza o eroare
0 Comenteaza
+1
Posteaza

Curs: Fructe si legume Profesor: Handrabura Alina