1. Turismul gastronomic 2. Turismul Exotic 3. Turismul de Lux 1.Turismul gastronomic Turismul gastronomic se referă la călătoriile efectuate către destinaţiile unde mâncarea şi băuturile locale sunt principalii factori de motivare pentru călătorie. Acest tip de turism nu este nou, iniţial a fost un produs agroturistic şi punea accentul pe căutarea şi consumul de preparatea alimentare, experienţele speciale gastronomice, fiind o nişă importantă în cadrul econimiei turistice şi favorizează dezvoltarea economică a comunităţii, precum şi schimburile interculturale. Dintre particularităţile turismului gastronomic putem enumera următoarele: • scopul turiştilor este de a cunoaşte bucătăria locală • turiştii culinari îşi dedică o mare parte din timp activităţilor recreative • interesul pentru turismul culinar se răspândeşte la toate grupele de vârstă • atracţiile culinare sunt disponibile pe tot parcursul anului • a lua masa este una dintre primile 3 activităţi preferate de turişti ...
Comentariul tau va fi primul
Curs: Caracterizarea turismului gastronomic, exotic şi de lux Universitate: Colegiul de Informatica din Chisinau