Hidraţii de carbon glucidele - Biochimia Produselor Alimentare

CURSUniversitate Colegiul Agroindustrial Riscani Profesor Bors Diana

preview iconExtras din document

Hidraţii de carbon (zaharidele) sun una dintre cele mai importante şi răsrîndite clase de compuşi organici naturali: ei alcătuiesc 80% din masa uscată a componenţilor regnului vegetal. Glucidele, numite şi zaharuri, sunt o clasă importantă de substanţe naturale care se întîlnesc în toate organismele vii. Cu excepţia unor derivaţi azotaţi, glucidele sunt substanţe ternare, formate din C, H şi O. Ele răspund formulei brute Cn(H2O)n sau (CH2O)n, din care cauză au primit şi denumirea de hidraţi de carbon. În organismele vegetale şi animale în general întîlnim zaharuri simple CnH2nOn, dizaharide (C12H22O11), polizaharide (CnH2mOm) şi polizaharide complexe. ...

Download
alert iconRaporteaza o eroare
0 Comenteaza
+1
Posteaza

Curs: Hidraţii de carbon glucidele Obiect: Biochimia Produselor Alimentare