Biochimia berii si a strugurilor - Biochimia Produselor Alimentare

CURSUniversitate Colegiul Agroindustrial Riscani Profesor Bors Diana

preview iconExtras din document

1. Compoziţia chimică a berii. 2. Compoziţia chimică a strugurilor. Materiile prime folosite la fabricarea berii sunt: orzul, apa şi hameiul. Orzul. Reprezintă materia primă de bază pentru fabricarea berii. Pentru fabricarea berii se preferă orzul de primăvară, deoarece are un conţinut mai mare de amidon şi mai mic de substanţe proteice. Compoziţia chimică a orzului variază cu soiul şi condiţiile climaterice. Un orz bun pentru fabricarea berii trebuie să corespundă compoziţiei chimice următoare: Apa folosită la fabricarea berii trebuie să corespundă din punct de vedere bacteriologic condiţiilor de potabilitate din standard şi să aibă un anumit conţinut de săruri. Prezenţa sărurilor în apă are rol important în procesul de malţificare şi fabricare a berii. Hameiul. Este o plantă perenă, cu tulpina agăţătoare. Se cultivă pentru florile cunoscute sub denumirea de conuri de hamei. ...

Download
alert iconRaporteaza o eroare
0 Comenteaza
+1
Posteaza

Curs: Biochimia berii si a strugurilor Obiect: Biochimia Produselor Alimentare