MERCEOLOGIE GENERALĂ pag. 1. Merceologie – obiect de studiu, funcţii, metode de cercetare 3 1.1. Obiectul de studiu 3 1.2. Funcţiile merceologiei 5 1.3. Importanţa merceologiei 6 1.4. Merceologia în conexiune cu alte ştiinţe 7 1.5. Metode de cercetare utilizate în merceologie 8 2. Elementele definitorii ale mărfurilor 9 2.1. Consideraţii generale 9 2.2. Proprietăţile mărfurilor 9 2.2.1. Clasificarea proprietăţilor mărfurilor 9 2.2.2. Proprietăţile fizice ale mărfurilor 10 2.2.2.1. Proprietăţile fizice principale 10 2.2.2.2. Proprietăţile fizice speciale 13 2.2.3. Proprietăţi chimice 17 2.2.4. Proprietăţi psihosenzoriale 17 2.2.5. Proprietăţi estetice 17 2.3. Caracteristicile mărfurilor 19 2.4. Factorii determinanţi ai proprietăţilor şi caracteristicilor mărfurilor 20 2.5. Indicatorii, parametrii şi indicii mărfurilor 21 2.6. Funcţiile mărfurilor 21 2.7. Calitatea mărfurilor 23 2.7.1. Definirea conceptului de “calitate” 23 2.7.2. Orientări actuale privind definirea calităţii produselor şi serviciilor 23 2.7.3. Definirea calităţii produselor şi serviciilor în standardele internaţionale 25 2.8. Uzura mărfurilor 25 3. Clasificarea, codificarea şi standardizarea mărfurilor 27 3.1.Tipuri de clasificări şi codificări ale mărfurilor 27 3.2. Standardizarea mărfurilor 34 4. Merceologia produselor alimentare 39 4.1. Principiile biologice ale conservării produselor alimentare 39 4.2. Metode de conservare 40 5. Caracterizarea merceologică a cerealelor, a leguminoaselor boabe şi a produselor derivate 47 5.1. Caracterizarea principalelor cereale 47 5.2. Caracterizarea principalelor leguminoase boabe 48 5.3. Calitatea şi păstrarea cerealelor şi a leguminoaselor boabe 49 5.4.. Crupele 50 5.5. Făina 51 5.6. Pastele făinoase 53 5.7. Produsele de panificaţie 54 6. Legumele, fructele şi produsele prelucrate 58 6.1. Sortimentul şi calitatea legumelor şi fructelor proaspete 58 6.2. Ambalarea legumelor şi fructelor proaspete 61 6.3. Păstrarea legumelor şi fructelor 62 6.4. Produsele alimentare obţinute din prelucrarea legumelor şi fructelor 64 7. Zahărul şi produsele zaharoase 73 7.1. Zahărul 73 7.2. Amidonul şi glucoza 74 7.3. Produsele zaharoase (dulciurile) 75 7.4. Mierea de albine 82
Comentariul tau va fi primul
22:10Curs: Merceologia generala Obiect: Bazele Tehnologiei si Merceologiei