Conservele din carne ca produse alimentare - Bazele Merceologiei

CURSUniversitate Colegiul National de Comert al ASEM Profesor Nu Este Specificat

preview iconExtras din document

Conservele sunt produse ambalate în recipiente rezistente şi impermeabile, închise ermetic şistabilizate prin sterilizare la temperaturi mai mari de 117C , care împiedică alterarea provocată de agenţii atmosferici sau biologici ai conţinutului din recipiente.Prin tratamentul termic aplicat se asigură distrugerea microorganismelor patogene şi a celor dealterare, precum şi inactivarea totală a enzimelor (bacteriene şi organice), fără a afecta în modsemnificativ calitatea produsului.În ultimele decenii, fabricarea conservelor sterilizate a înregistrat o dezvoltare mai mare în toateţările, ocupând un loc mai important în alimentaţia omului. Această dezvoltare se datoreazăavantajelor pe care le prezintă conservele şi anume: -Concentrează într-un volum mic o mare valoare nutritivă; -Se pote consuma direct, ca atare sau după o sumară încălzire; -Se manipulează uşor şi se pot transporta la distanţe foarte mari; -Au termen de valabilitate mare, asigurând o conservabilitate îndelungată, mai ales înformarea rezervelor de hrană pentru eventualele perioade de criză.

Download
alert iconRaporteaza o eroare
0 Comenteaza
+1
Posteaza

Curs: Conservele din carne ca produse alimentare Obiect: Bazele Merceologiei