Conservele sunt produse ambalate în recipiente rezistente şi impermeabile, închise ermetic şistabilizate prin sterilizare la temperaturi mai mari de 117C , care împiedică alterarea provocată de agenţii atmosferici sau biologici ai conţinutului din recipiente.Prin tratamentul termic aplicat se asigură distrugerea microorganismelor patogene şi a celor dealterare, precum şi inactivarea totală a enzimelor (bacteriene şi organice), fără a afecta în modsemnificativ calitatea produsului.În ultimele decenii, fabricarea conservelor sterilizate a înregistrat o dezvoltare mai mare în toateţările, ocupând un loc mai important în alimentaţia omului. Această dezvoltare se datoreazăavantajelor pe care le prezintă conservele şi anume: -Concentrează într-un volum mic o mare valoare nutritivă; -Se pote consuma direct, ca atare sau după o sumară încălzire; -Se manipulează uşor şi se pot transporta la distanţe foarte mari; -Au termen de valabilitate mare, asigurând o conservabilitate îndelungată, mai ales înformarea rezervelor de hrană pentru eventualele perioade de criză.
Comentariul tau va fi primul
Curs: Conservele din carne ca produse alimentare Obiect: Bazele Merceologiei