INTRODUCERE Prin planificare, în general, se înţelege activitatea de programare, organizare, coordonare şi conducere pe bază de plan a activităţii economice. A planifica înseamnă a concretiza în documente scrise cu caracter imperativ prevederile strategiei şi tacticii adoptate pentru o anumită perioadă, sub formă de indicatori cantitativi şi calitativi, termenele la care acestea trebuie realizate, resursele care trebuie alocate pentru îndeplinirea lor, sarcinile concrete care revin executanţilor la diferite nivele de conducere şi pe compartimente funcţionale, măsurile ce trebuie aplicate pentru crearea condiţiilor necesare şi modulde urmărire şi control a felului cum sunt îndeplinite prevederile pe toate nivelele ierarhice. Orice unitate de producţie are ca obiectiv principal producerea de bunuri materiale şi servicii care se realizează prin desfăşurarea unor procese de producţie. Unitatea fiind un sistem complex, dinamic, imprimă o anumită varietate activităţilor cât şi problemelor care revin specialiştilor din fiecare domeniu de activitate. În cadrul economiei naţionale industria alimentară îndeplineşte funcţia de a valorifica produsele agricole, fabricând bunuri alimentare, care să respecte unul dintre obiectivele strategice fundamentale ale dezvoltării economice şi sociale - securitatea alimentară a populaţiei. Acest obiectiv major al industriei alimentare poate fi obţinut numai prin asigurarea şi îmbunătăţirea continuă a programului de producţiei. Urmărirea şi realizarea unui astfel de obiectiv în cadrul unor unităţi de dimensiuni mari, cu o tehnologie adaptată unui sistem de organizare taylorist a început să ridice probleme încă din anul 1990. Firmele îşi desfăşoară activitatea într-un mediu tot mai turbulent, fiind necesară adaptareaa cestora.
Comentariul tau va fi primul
22:15Teza: Planificarea Manageriala Obiect: Management