Test 1 - Strategii Globale si Securitate

TESTUniversitate ASEM Profesor Chihai

preview iconExtras din document

Concepte de securitate 1.Def.Notiuni generale Alimentul-produs in stare proaspata sau prelucrat cu valoare nutritive utilizat ca hrana. P.a depreciate-produs care a suferit modif. ale compozitiei sau a insusirilor initiale si care au valori in afara interv. Admise convenite sau reglementate. P.a alterate-produse care nu mai este apt p/u consum sau este periculos p/u sanatatea si viata consumatorului Inocuitate-calitatea unui produs de a nu fi daunator sanatatii consumatorului(siguranta alimentului) Securitatea alimetului-politica de asigurare cantitativa si calitativa a necesarului de alimente si produse agricole p/u o tara,o colectivitate umana sau entitate insticta de persoane Securitate alimentara-exista atunci cind toti oamenii intr-un moment au acces fizic si economic la alimente sigure si nutritive care indeplinesc necesitatile de hrana p/u org.uman p/u a duce o viata sanatoasa si active. Securitatea alimentara este o politca la nivel de stat si global.Alimentatia populatiei Terrei constituie o preocupare international a Organizatiei Mondiale a Sanatatii a Organizatiei p/u Agricultura si Alimentatia a Comisiei Codex Alimentarius.Securitatea alimentara la nivelul fiecarei tari poate fi asigurata de resursele interne prin politicile practicate de fiecare tara si securitate la nivel international-este data de cant.de alimente necesara p/u un individ exprimata in unitati fizice convetionale si subst nutritive p/u asi asigura echilibrul fiziologic si asi acoperi ratiile zilnice de consum. Fiecare govern este principalul responsanil de protectia si promovarea security.alimentare,a bunastarii populatiei sale si in mod deosebit de protectia grupelor vulnerabile. Asigurarea securit.alimentare la nivel mondial-inseamna sa nu mai

Download
alert iconRaporteaza o eroare
0 Comenteaza
+1
Posteaza

Test: Test 1 Obiect: Strategii Globale si Securitate