Tema 4-7 preturi si tarife terstul 2 - Preturi si Tarife

TESTUniversitate ASEM Profesor Aurelia M

preview iconExtras din document

TEMA 4. METODELE DE DETERMINARE A PREŢURILOR LA NIVELUL UNITĂȚILOR ECONOMICE 1. METODELE DE DETERMINARE A PREŢULUI ÎN BAZA COSTULUI. 2. FUNDAMENTAREA PREŢURILOR ÎN BAZA CORELAŢIEI PARAMETRILOR COST-VOLUM-PROFIT. 3. DIMENSIONAREA PREŢULUI ÎN BAZA CERERII. 4. CORELAREA PREŢURILOR PRODUSELOR NOI. 5. ORIENTAREA PREŢURILOR DUPĂ CONCURENŢĂ. 6. FUNDAMENTAREA PREŢURILOR ÎN BAZA ECHILIBRULUI ELEMENTELOR COST, CERERE, CONCURENŢĂ (MODELUL 3”C”). Metodele de determinare a preţului în baza costului au la bază principiul “abordarea costului”– punctul de pornire în stabilirea preţurilor sunt costurile de producţie şi comercializare Produsul-Tehnologia-Costurile de producţie-Preţul –Utilitatea -Consumatorii Costurile de producţie: - categorii reale, obiective, confirmate prin documente contabile; - consumurile care se atribuie produsului finit şi serviciilor prestate; - măsura efortului producătorului; - baza de calcul pentru stabilirea profitului; - limita inferioară al preţului de ofertă. Tipurile costurilor de producţie utilizate la dimensionarea preţului

Download
alert iconRaporteaza o eroare
0 Comenteaza
+1
Posteaza

Test: Tema 4-7 preturi si tarife terstul 2 Obiect: Preturi si Tarife