Copiute Examen Merceologie - Bazele Merceologiei

TESTUniversitate ASEM Profesor Agarici Vitalie

preview iconExtras din document

1. Abordări actuale în ştiinţa mărfurilor:continutul de baza al Mce ;obiectele si subiectele ale Mce. Principiile şi metodele merceologiei. 2. Concepte despre marfa si valorile de intrebuintare ale marfurilor.Categoriile stiintifice si defintiile de baza ale Mce 3. Notiuni generale privind securitatea generala a produselor. Reglementarea activitatii de plasare pe piata a produselor 4. Notiuni generale privind cadrul juridic coresponzator desfasurarii activitatilor de comert in conditiile protectiei vietii, sanatatii, securitatii si intereselor economice ale consumatorilor. Politica de protectie a consumatorilor pe plan national si international 5. Cadrul conceptual al clasificarii marfurilor de larg consum, Tipuri de clasificari si codificari ale marfurilor 6. Sisteme de clasificare si codificare a marfurilor utilizate in intreprinderi 7. Notiune,tipuri,proprietati si indicii sortimentul 8. Definirea si metodologia determinarii calitatii marfurilor de larg consum 9. Concept despre calitate si factorii,ce formeaza calitatea marfurilor de larg consum 10. Modalitatile de mentinere a calitatii marfurilor de larg consum.Factorii ce mentin calitatea marfurilor 11. Controlul calitatii marfurilor:tipurile de control,laturile comune si distincte 12. Etichetarea si marcarea bunurilor de larg consum 13. Clasificarea marfurilor nealimentare 14. Proprietatile consumiste ale marfurilor nealimentare 15. Asigurarea informativa a marfurilor: tipurile si formele informatiei si mijloacelor de informatie de marfa,notiuni de marca si marfa,marci industriale si comerciale.Semnele de componenta 16. Ambalajul marfurilor:semnificatia,functiile,clasificarea 17. Caracteristica generala,clasificarea si semnificatia clasei marfurilor alimentare 18. Principalele componente chimice ale alimentelor 19. Definiti si metodologia determinarii valorilor nutritive si energetice a produselor alimentare 20. Determinarea calitatii marfurilor alimentare: metode si indicii: avantaje si dezavantaje ale diferitelor metode: princiile metodelor organoleptice si de degustare 21. Pastrarea marfurilor alimentare: organizarea pastrarii,factorii mentinerii calitatii:regimul optim de pastrare 22. conservarea marfurilor alimentare: argumentarea necesitatii conservarii marfurilor, metodele de conservare 23. Notiuni de standartizare a marfurilor de consum.Scopurile standartizarii Sistemului National de Standartizare al R.Moldova 24. Notiuni generale privind activitatea de evaluare a conformitatii produselor.Principii de baza ale evaluarii conformitatii Structura Sistemului National de Evaluare a Conformitatii. 25. Procedura de certificar a conformitatii calitatii marfurlior de larg consum.Algoritmul de emitere a certificatului de conformitate si dreptul de utilizare a marcii nationale de conformitate. ...

Download
alert iconRaporteaza o eroare
1 Comenteaza
+1
Posteaza

Test: Copiute Examen Merceologie Obiect: Bazele Merceologiei