Organizarea contabilităţii producţiei şi mărfurilor în alimentaţia publică - Contabilitatea in Comert

SEMINARUniversitate ASEM Profesor Zlatina Natalia

preview iconExtras din document

Problema 4.1 Contabilitatea aprovizionărilor 1. În scopul aprovzionărilor materiilor prime în unitatea de alimentaţie publică „Lăcrimioara” s-a eliberat un avans în sumă de 450 lei, în baza dispoziţiei de casă. 2. Materiile prime procurate a fost consemnate în Actul de achiziţie a mărfurilor, care cuprinde:  Marfa „A” 10 kg x 15 lei/kg  Marfa „B” 20 buc. x 10 lei/buc.  Marfa „C” 15 litri x 15 lei/litru Total plătit - ? 3. Adaosul comercial practicat de unitate pentru materiile prime procurate alcătuieşte 25%. 4. Titularul de avans a depus la contabilitate Decontul de avans, în baza cărui s-au efectuat calculele finale privind creanţele şi datoriile aferente. 5. În baza Dispoziţiei de casă s-a efectuat achitarea cu titularul de avans. Se cere: a) Efectuarea tuturor calculelor privind procurarea şi recepţia materiilor prime, precum şi calculul preţului de intrare inclusiv adaosul comercial. b) Reflectarea completă a operaţiilor economico-financiare generate de aprovizionările de la producători particulari, precum şi a decontărilor aferente. ...

Download
alert iconRaporteaza o eroare
0 Comenteaza
+1
Posteaza

Seminar: Organizarea contabilităţii producţiei şi mărfurilor în alimentaţia publică Obiect: Contabilitatea in Comert