Practica - Valentin

PROIECTUniversitate UTM Caiet Practica de Productie si de Licenta

preview iconExtras din document

CAPITOLUL I – ANALIZA GENERALĂ A Î.M. „VINĂRIA - PURCARI” S.R.L. 1.1. Introducere Savanţii datează începutul cultivării viţei de vie undeva între 5000-6000 î.e.n. în Mesopotamia şi zonele de coastă ale Mării Caspice. În perioada aceea, vinul era rezervat numai reprezentanţilor aristocraţiei, clerului şi regilor, în timp ce persoanele din alte categorii sociale consumau bere şi mied. Cultura vinului la moldoveni De multe veacuri, în Moldova se ocupă de viticultură şi vinificaţie toate familiile de ţărani, fără excepţii. Dovada acestei legături strînse între cultura moldovenească cu viţa de vie şi vinul o găsim în cîntecele populare, proverbe, zicători, comparaţii. Chiar şi jugul de 300 de ani al Imperiului Otoman –nu a distrus viticultura şi vinificaţia, interzisă în acea perioadă în Moldova, iar o veche legendă despre haiducii care au ripostat ienicerilor, datorită băuturii din struguri care i-a făcut mai puternici şi mai viteji, dovedeşte ce sens şi ce importanţă acorda poporul moldav vinificaţiei. Şi astăzi, în fiecare gospodărie ţărănească creşte viţa de vie, şi nu găseşti o curte fără un beci-cramă. Republica Moldova are o industrie a vinului bine dezvoltată, cu o suprafață de 148.500 hectare de vii, din care 107.800 de hectare sunt folosite pentru producția comercială. Restul de 40.700 de hectare sunt viile cultivate în sate, pe terenurile de lângă case, folosit pentru a face vin de casă. Multe familii au propriile lor rețete din struguri care au fost transmise de-a lungul generațiilor. Cea mai mare parte a producției țării de vin comercial este pentru export.

Download
alert iconRaporteaza o eroare
0 Comenteaza
+1
Posteaza

Proiect: Practica Profesor: Valentin