Pe baza progreselor fără precedent din ştiinţă şi tehnologie, are loc o creştere spectaculoasă a producţiei materiale, industriale şi agricole; majorarea cererii şi consumului de carne a contribuit la creşterea şi lărgirea sortimentului de produse din carne. Tehnologia produselor alimentare este o ramura a ştiinţelor tehnice care cuprinde elaborări, argumentări teoretice si experimentale a principiilor ştiinţifice de fabricare a produselor alimentare. Tehnologia produselor alimentare include investigaţii teoretice si practice destinate modernizării fluxului tehnologic de producere a alimentelor, ameliorării calităţii lor, optimizării procedeelor si metodelor de obţinere a produselor finite, elaborării produselor si tehnologiilor noi. De asemenea tehnologia produselor alimentare cuprinde elaborări legate de monitorizarea fluxului tehnologic de producţie, metodele de verificare a proprietăţilor alimentelor in scopul obţinerii produselor sigure pentru consum. Fiecare producător de mezeluri conştientizează importanţa sortimentului e produse oferit, caci daca gama de salamuri este de calitate şi poate satisface orice preferinţă a consumatorlui, atunci succesul si fluxul continu de consumatori este garantat. De aceea, fiecare secţie de producere tinde să-şi lărgeasca gama şisă menţină de o caliatate mai satisfacută care să atrgă şi să menţină cumpărătorul. Un rol deosebit în procesul de producţie îi revine grupei salamurilor fierte. Diversitatea lor se datorează în primul rînd cererii înalte la aceste produse. Produsele se caracterizează prin capacitatea păstrării combinării naturale proteinelor cu umeditate şi grăsimile. Înaltele proprietăţi gustative ale salamurilor fierte sunt asigurate decatre proteine, substanţe extractive şi vitaminecare se păstrează în ţesuturile cărnii precum şi de condimentele aromate utilizate la pregatirea lor.
Comentariul tau va fi primul
21:56Proiect: Proiect de an la Tehnologia Carnii Obiect: Tehnologia Carnii