Obtinerea Vinurilor Spumante - Oenologie

PROIECTUniversitate Universitatea Agrara de Stat din Moldova Profesor Sandu Calin

preview iconExtras din document

În ultimele decenii, viticultura şi vinificaţia mondială s-au confruntat cu unele elemente de criză determinate de apariţia unui dezechilibru între cerere şi ofertă. Tot pentru ieşirea din actuala criză se preconizează îmbunătăţirea substanţială a calităţii produselor viti-vinicole prin elaborarea unui complex de măsuri care să contribuie la orientarea şi educarea consumatorului în aprecierea calităţii. Pe parcursul secolelor, începînd cu vremurile străvechi, prosperitatea meleagurilor moldave a fost cauzată de mai mulţi factori. Mai întăi de toate, Moldova fiind un măr al discordiei pentru aşezarea geografică, apoi de solurile fertile ce pot fi considerate o adevărată comoară. Pe lîngă industria uşoară, alimentară, construcţia de maşini, un loc aparte în economia plaiului moldav 1-a avut, îl are şi-1 va avea viticultura şi vinificaţia, clasificate nu atît ca ramuri a economiei, ci mai mult ca o tradiţie multiseculară, ale cărei rădăcini se pierd adînc în neoliticul mijlociu preluată de la strămoşi. Mai mult, există temeiuri să credem că viţa de vie a fost planta care a ridicat pe omul preistoric de pe meleagurile noastre de la stadiul de simplu culegător, la rangul de cultivator, viticultura şi vinificaţia constituie practic îndeletnicirea cea mai răspîndită şi cea mai importantă a oamenilor din ţară.

Download
alert iconRaporteaza o eroare
0 Comenteaza
+1
Posteaza

Proiect: Obtinerea Vinurilor Spumante Obiect: Oenologie