Organizarea contabilităţii producţiei în alimentaţia publica - Maleca Ina

PROIECTUniversitate Universitate Caiet Analiza Activitatii Economico Financiare

preview iconExtras din document

1. Natura proceselor economice în alimentaţia publica. Structuri de preţuri şi principiile calculaţiei în alimentaţia publica 2. Documentarea şi contabilitatea circulaţiei mărfurilor şi produselor în laboratoare de cofetarie şi patiserie 3. Particularitatile organizarii contabilităţii circulaţiei mărfurilor şi profuselor în bucatarii 4. Documentarea şi contabilitatea producţiei şi mărfurilor în bufete şi magazinele de culinarie. Spre deosibire de alte unităţi comerciale unităţile de alimentaţie publică au drept caracteristica combinarea procesului de producţie efectuat în bucatarii sau laboratoare de cofetarie şi patiserie cu procesul de vânzare a mărfurilor efectuat prin bufete sau magazine de culinarie. Reiesind din aceasta particularitate unităţile de alimentaţie publică au necesitatea de a folosi particularitatile contabilităţii procesului de producţie şi a procesului de vânzare efectuat în unităţile de comerţ. Deci se va obtine o combinare a conturilor utilizate în întreprinderile industriale şi cele comerciale. Preţurile practicate în unităţile de alimentaţie publică sunt următoarele: 1) preţuri de cumpărare (preţurile la care se cumpără materiile prime şi mărfurile) 2) preţuri de alimentaţie publică – preţul care se va calcula pentru produsele fabricate în felul urmator: Preţ de cumpărare + Adaosul comercial(specific unităţilor de alimentaţie publică) + Adaos de alimentaţie publică(Care are drept scop de acoperi cheltuielile de producţie a diferitor produse în bucatarii sau laboratoare de cofetarie sau patiserie) = Preţul de alimentaţie publică Pentru mărfurile care se cumpără în scopul revânzării lor preţul de vânzare se va calcula în mod obisnuit ca în orice alta unitate comerciala şi va consta din preţ de cumpărare + adaos comercial. ...

Download
alert iconRaporteaza o eroare
0 Comenteaza
+1
Posteaza

Proiect: Organizarea contabilităţii producţiei în alimentaţia publica Profesor: Maleca Ina