Calculatia costului de productie S.C. BERE TIMIŞOREANA S.A. - Contabilitate Manageriala

PROIECTUniversitate ASEM Profesor Nu Este Specificat

preview iconExtras din document

PREZENTARE GENERALĂ A S.C. B ERE TIMIŞOREANA S.A. Fişa de identitate a S.C. BERE TIMIŞOREANA S.A. Prezentare generală a SC Bere Timişoreana SA Începuturile fabricii Principalele evenimente din evoluţia fabricii Produsul BERE CAPITOLUL I. ORGANIZAREA CONTABILITAŢII DE GESTIUNE 1. Domeniul de definire şi obiectivele contabilităţii de gestiune 2. Structuri şi factori de organizare a contabilităţii de gestiune 3. Delimitarea costurilor între contabilitatea financiară şi cea de gestiune 3.1. Elemente de detaliu privind organizarea contabilităţii costurilor 3.2. Contabilitatea cheltuielilor cu materiile prime si materialele 3.3. Contabilitatea cheltuielilor privind serviciile utilizate 3.4. Contabilitatea cheltuielilor cu personalul 3.5. Contabilitatea cheltuielilor cu impozitele, taxele şi vărsămintele asimilate 3.6. Contabilitatea cheltuielilor cu amortizările şi provizioanele 3.7. Contabilitatea cheltuielilor financiare 3.8. Contabilitatea cheltuielilor de cercetare şi dezvoltare 3.9. Contabilitatea rezultatelor obţinute din procesul de producţie 3.10. Calculaţia costurilor efective şi decontarea lor 3.10.1. Delimitarea în timp a cheltuielilor înregistrate în avans şi a celor de repartizat asupra mai multor exerciţii 3.10.2. Evaluarea şi calculaţia rebuturilor 3.10.3. Calcularea şi decontarea costurilor activităţilor auxiliare 3.10.4. Evaluarea şi decontarea producţiei în curs de execuţie 3.10.5. Calculaţia costului efectiv al producţiei finite de bază şi decontarea lui 4. Organizarea contabilităţii de gestiune la SC Bere Timişoreana SA CAPITOLUL II. CALCULAŢIA COSTURILOR CA OBIECTIV PRINCIPAL AL CONTABILITĂŢII DE GESTIUNE 1. Definirea calculaţiei costurilor 1.1. Obiectul calculaţiei costurilor 1.2. Rolul calculaţiei costurilor în activitatea de conducere a întreprinderii 1.3. Domeniile calculaţiei costurilor 1.4. Sarcinile calculaţiei costurilor 2. Conceptul şi clasificarea metodelor de calculaţie a costurilor 3. Metoda de calculaţie pe faze 3.1. Obiect şi modalităţi de aplicare 3.2. Etapele calculaţiei în metoda pe faze 3.3. Factori de influenţă în calculaţia costurilor la SC Bere Timişoreana SA 4. Calculaţia costurilor prin metoda pe faze la SC Bere Timişoreana SA 4.1. Delimitarea şi colectarea costurilor în funcţie de imputarea pe purtători şi pe sectoare de costuri 4.2. Calculul şi decontarea serviciilor reciproce 4.3. Repartizarea costurilor indirecte asupra purtătorilor de costuri 4.4. Înregistrarea producţiei în curs de execuţie 4.5. Calculul costului efectiv al producţiei terminate 4.6. Determinarea diferenţelor între costul efectiv şi cel planificat al producţiei obţinute 4.7. Justificarea cheltuielilor încorporate în producţia finită CAPITOLUL III. MODALITĂŢI DE ÎMBUNĂTĂŢIRE A PERFORMANŢELOR PORNIND DE LA ANALIZA COSTURILOR 1. Contabilitatea de gestiune şi procesul decizional 2. Costul în procesul decizional 3. Modalităţi de îmbunătăţire a performanţelor – propuneri

Download
alert iconRaporteaza o eroare
0 Comenteaza
+1
Posteaza

Proiect: Calculatia costului de productie S.C. BERE TIMIŞOREANA S.A. Obiect: Contabilitate Manageriala