Smântânirea laptelui. Separatoare pentru smântână. Smantana este o emulsie de grasimi in plasma.Continutul de grasime variaza intre 20% si 60%.Substanta uscata negrasa(proteine, lactoza, saruri minerale) reprezinta 5-7%, dintre care proteinele variaza intre 2,4 si 3%, lactoza 2,5-3,5%, iar sarurile intre 0,2 si 0,5%.Diferenta este alcatuita din apa (33-75%). Denumirea de smantana implica un produs a carui continut de grasime este de minim 18%. In prezent smantana se realizeaza cu ajutorul separatoarelor centrifugale. Prin smantanire se obtine smantana dulce si lapte smantanit (degresat).Smantana dulce constituie materia prima din care se fabrica smantana pentru alimentatie(fermentata) si o serie de alte produse cum ar fi smantana pasteurizata pentru frisca, frisca batuta etc.
Comentariul tau va fi primul
Proiect: Caracterizarea smintinii din punct de vedere merceologic Universitate: Colegiul Agroindustrial Riscani