Îngrășământ este un nume generic dat unui produs organic sau mineral, obținut natural sau artificial folosit, în agricultură pentru fertilizarea solurilor.[1] Îngrășămintele hrănesc planta și furnizeazăelemente chimice esențiale dezvoltării acesteia precum: azot, calciu, fosfor, potasiu (nutrienți ai solului) ceea ce duce la o recoltă mai bogată și la produse agricole de mai bună calitate. Tipul îngrășământului se alege în funcție de tipul solului și de necesitatea tipului de cultură. [2] Tipuri de aplicare • superficială, se aplică un strat de îngrășământ la suprafață cu ajutorul utilajelor sau manual. Se folosește la culturile de cereale • în profunzime, cu scopul de a evita volatilizarea azotului și de a ușura absorbția fosforului. • injectat în sol cu ajutorul unor utilaje speciale. Se injectează amoniac pentru ca acesta să se descompună și să elibereze azot. • prin irigare, îngrășământul este dizolvat în apa pentru irigare • aplicare foliară, în cazul carențelor de macroelemente, în general se aplică soluții de calciu.[3]
Comentariul tau va fi primul
22:38Portofoliu: Îngrășăminte Profesor: Popovici Ana