Copiute pentru examen la Biochimie - Purice Ion

FITUICIUniversitate ASEM Caiet Biochimia Produselor Alimentare

preview iconExtras din document

1. Caracterizeze bichimia ca ştiinţa despre transformările biochimice ale substanţelor în produse în procesul păstrării şi prelucrării lor; 2. Descrieți celula vegetală şi animală; 3. Enumărați particularitățile de structură a celulei animale și celulei vegetale; 4. Descrieți specificul structurii biochimice a țesuturilor animale și vegetale; 5. Caracterizați Protidele; 6. Clasificificați substanţele proteice; 7. Cracterizați aminoacizii indicînd particularitățile de structură şi rolul lor în procesele biochimice; 8. Analizați peptide şi proteine, descriind proprietăţățile chimice și biochimice; 9. Descrieți hidroliza proteinelor și rolul procesului dat în tehnologiile alimentare; 10. Caracterizezați proprietăţile biochimice ale proteinelor; 11. Caracterizați la general acizii nucleici; 12. Descrieți componenţa acizilor nucleici – baze azotate, nucleozide, nuceotide; 13. Indicați specificul structural al acizilor nucleici – structura primară, strucura; secundară; 14. Indice rolul acizilor nucleici în procesele biochimice din celulă; 15. Caracterizeze lipidele din aspect biochimic indicînd rolul lor în tehnologiile alimentare; 16. Clasifificați și descrieți lipidele; 17. Analizați acizii graşi saturaţi, nesaturaţi ca parte componentă a lipidelor; 18. Descrieți particularitățile chimice și biochimice ale lipidelor simple: gliceride, ceride, etolide, stereide şi steroli; 19. Caracterizați specificul structurii lipidelor complexe: fosfolipidele, glicolipide; să identifice practic lipide în produsul alimentar; 20. Caracterizezați aspectul biochimic al glucidelor; 21. Indicați specificul clasificării glucidelor; 22. Descrieți monozaharidele: proprietăţile structurale, izomeria, proprietăţile fizice şi chimice; 23. Analizați mecanismul biochimic al proceselor de fermentare; 24. Descrieți oligo şi polizaharide indicînd importanţa lor în transformările biochimice; 25. Analiizați necesitatea, rolul chimic și biochimic al vitaminelor pentru organismul uman; 26. Descrieți vitaminele hidrosolubile indicînd rolul lor în procesele metabolice ale organismului uman; 27. Caracterizați vitaminele liposolubile; 28. Descrieți compuşii cu acţiune asemănătoare vitaminelor; 29. Prezintați aspecte generale ale structurii şi funcţiei fermenţilor; 30. Descrieți unele mecanismele de acţiune al fermenţilor; 31. Descrieți principalele clase de fermenţi:oxidoreductaze, transferaze, hidrolaze, liaze, iomeraze, ligaze; 32. Descrieți la general structura și funcțiile hormonilor; 33. Prezentați specificul structural al hormonilor de natură polipeptidică şi proteică; 34. Descrieți hormoni steroizi și alte tipuri de hormoni; 35. Iindicați rolul biochimic al hormonilor în reglarea metabolismuli la om; ... 53. Caracterizați metabolismul aminoacizilor- anabolismul și catabolismul; 54. Descrieți rolul biochimic al proteinelor în organismele vegetale şi animale; 55. Analizați la general catabolismul proteinelor;

Download
alert iconRaporteaza o eroare
0 Comenteaza
+1
Posteaza

Fituici: Copiute pentru examen la Biochimie Profesor: Purice Ion