Clasificarea standartelor. Notiuni despre alimentatia corecta si echilibrata. Caracteristica glucidelor shi lipidelor. Caracteristica proteinelor si acizilor organici. Clasificarea substantelor chimice din produsele alimentare. Caracterisitica principalelor materii prime folosite la fabricarea piinii. Procesul tehnologic de obtinere a piinii. Indicii de calitate,bolile defectele piinii. Toxicoinfectiile si intoxicatiile alimentare. Zaharul-sortimentul,tehnologia de obtinere,indici de calitate. Sistematica marfurilor(alimentare si nealimentare). Caracteristica brinzeturilor. Caracteristica produselor de smintinire. Laptele si derivatele laptelui. Clasificarea bauturilor alcoolice. Vinurile:clasificarea vinurilor line,indicii de calitate ale vinurilor naturale. Sticla:caracteristica materiilor prime utilizate la fabricarea sticlei. Procesul tehnologic deobtinere a sticlei. Sortimentul si indicii de calitate a sticlei.
Comentariul tau va fi primul
Fituici: Merceologie copiute pentru examen Profesor: Calmis Valentina