Merceologiea - Merceologie

FITUICIUniversitate ASEM Profesor Fedorcicova

preview iconExtras din document

1. Merceologia ca stiinta :obiectul ,metodele,sarcinile si continutul de baza al merceologiei. 2.Clasificarea marfurilor:semnificatia si necesitatea:sarcinile:metodele:tipurile de clasificari si criteriile puse la baza lor. 3.Codificarea marfurilor:notiuni despre cod si codificare:scopul,sarcinile,tipurile de coduri utilizate in practica economica. 4.Sortimentul marfurilor:tipurile si definitiile lor,principiile de constituire. 5.Compozitia chimica a marfurilor alimentare:caracteristica generala a principalelor grupe de substante chimice:importanta in alimentatia omului si pentru calitatea marfurilor. 6.Valoarea nutritiva a produselor alimentare :notiunea:componenta si caracteristica partilor componente:calcularea valorii energetice. 7.Calitatea marfurilor :definitia,factorii calitatii. 8.Metodele de determinare a calitatii marfurilor:controlul calitatii marfurilor. 9.Defectele marfurilor:definitia:clasificarea si caracteristica tipurilor :cauzele aparitiei si metodele de prevenire si inlaturare. 10.Asigurarea informativa a marfurilor:tipurile si formele informatiei si mijloacelor de informatie de marfa.notiuni de marca de marfa:marci industriale si comerciale.Semnele de componenta. 11.Pastrarea marfurilor :organizarea pastrarii si factorii pastrarii marfurilor :regimul optim si termenii de pastrare a marfii. 12.Ambalajul marfurilor:semnificatia,functiile,clasificarea. 13.Pierderile marfurilor in timpul transportarii ,pastrarii,prelucrarii:clasificarea.tipurile si caracteristicile lor .cauzele aparitiei si metodelel de diminuare si evitare. 14.Compozitia chimica si valoarea nutritivaa fructelor si legumelor importanta in alimentatie si pt industria prelucratoare. 15.Clasificarea legumelor proaspete si caracterisitca lor succinta a grupelor si reprezentantilor. 16.Pastrarea fructelor si legumelor proaspete factorii pastrarii si pierderile de fructe si legume,cerinte fata de calitatea fructelor si legumelor,bolile sidefectele. 17.Fructele proaspete:clasificarea si caracteristica succinta a grupelor si reprezentatilor. 18.Fructele si legumele prelucrate:metode de prelucrare,caracteristica succinta a diferitor tipuri de fructe si legume prelucrate. 19.Conservele din fructe şi legume 20.Ciupercile proaspete

Download
alert iconRaporteaza o eroare
0 Comenteaza
+1
Posteaza

Fituici: Merceologiea Obiect: Merceologie