Mecanica - Mecanica

FITUICIUniversitate ASEM Profesor Oprea

preview iconExtras din document

SUBIECTELE pentru evaluarea finală la disciplina Mecanica pentru specialitatea Tehnologia alimentației publice 1. Identificați noțiunile de bază ale mecanici și caracterizați succint modele teoretice folosite în mecanică. 2. Definiți legile de bază ale mecanicii și identificați domeniile mecanicii. 3. Enumerați și exemplificați proprietățile produsului scalar și produsului vectorial a doi vectori. 4. Explicați noțiunile ”punct material liber” și ”punct material supus la legături”. Identificați gradele de libertate a punctului material. Analizați condiția de echilibru a punctului material liber. 5. Formulați axioma legăturilor. Caracterizați tipurile de reacțiuni. Analizați echilibrul punctului material obligat să rămână pe o suprafață ideală. 6. Caracterizați frecarea de alunecare. Definiți legile lui Coulomb. Analizați echilibrul punctului material obligat să rămână pe o suprafață aspră și definiți noțiunile de ”unghi de frecare” și ”con de frecare”. 7. Explicați caracterul de vector alunecător al forței aplicate unui solid rigid și analizați momentul forței în raport cu un pol și în raport cu o axă. 8. Definiți noțiunea ”cuplu de forțe” și explicați esența procedeului de reducere a unui sistem de

Download
alert iconRaporteaza o eroare
0 Comenteaza
+1
Posteaza

Fituici: Mecanica Obiect: Mecanica