Fituici pentru examen la Managementul Aprovizionarii - Managementul Aprovizionarii

FITUICIUniversitate ASEM Profesor Negru Ion

preview iconExtras din document

1. Managementul aprovizionării: definire, sarcini. 2. Aprovizionarea directă şi indirectă. 3. Sisteme de organizare a compartimentelor de aprovizionare. 4. Nomenclatorul de materiale: definire, cerinţele faţă de el. 5. Elaborarea programului de aprovizionare. 6. Metode de calcul a necesarului de aprovizionat. 7. Strategia de aprovizionare: definire, clasificare. 8. Factorii de influenţă a strategiilor de aprovizionare. 9. Principii de elaborare a strategiilor de aprovizionare. 10. Etape de elaborare a strategiilor de aprovizionare. 11. Clasificarea furnizorilor. 12. Identificarea furnizorilor. 13. Sursele de alegere a furnizorilor. 14. Evaluarea furnizorilor. 15. Sistemul de aprovizionare programată. 16. Metoda MRP (Planificarea cererilor de materiale). 17. Sistemele de aprovizionare dinamică. 18. Metoda JIT (Exact la timp). 19. Definirea, scopurile şi factorii de influenţă a gestiunii stocurilor. 20. Elementele gestiunii stocurilor. 21. Etapele gestiunii stocurilor. 22. Tipologia stocurilor. 23. Costuri de gestiune a stocurilor. 24. Conceptul, obiectivele şi sarcinile managementului desfacerii. 25. Caracteristicile generale ale vânzărilor de produse. 26. Vânzările complexe: rolul şi funcţiile serviciilor aferente desfacerii produselor. 27. Sisteme de organizare structurală şi personalul specific. 28. Relaţiile interne şi externe a compartimentului de desfacere. 29. Controlul şi analiza eficienţei procesului de desfacere.

Download
alert iconRaporteaza o eroare
0 Comenteaza
+1
Posteaza

Fituici: Fituici pentru examen la Managementul Aprovizionarii Obiect: Managementul Aprovizionarii