1. Definiţi noţiunile de bază ale igienei şi sanitariei şi caracterizaţi metodele de cercetare folosite în igienă. 2. Importanţa igienico-sanitară a solului. Proprietăţile solului. 3. Poluarea solului. Criterii igienico-sanitare de apreciere a poluării solului. 4. Microflora apei şi substanţele nocive din apă. 5. Rolul apei în viaţa omului. Condiţiile de potabilitate a apei. 6. Măsuri de protecţie sanitară şi asanare a solului. 7. Sursele naturale şi artificiale de poluare a aerului. 8. Microflora aerului. 9. Poluanţii atmosferici de natură fizică, chimică şi biologică. Efectele acestora asupra organismului uman. 10. Substanţele toxice transmise organismului uman prin fructe, legume şi cereale. 11. Insalubrizarea alimentelor. Poluarea chimică, fizică şi biologică. 12. Sindroamele caracteristice intoxicaţiilor . 13. Căile de pătrundere a toxicilor în organismul omului. Corelaţia dintre doză, concentraţie, toxicitate. 14. Clasificarea otrăvirilor. 15. Substanţele potenţial toxice din produsele alimentare (pesticidele, nitraţii şi nitriţii, detergenţii). 16. Substanţele potenţial toxice din produsele alimentare (metalele, substanţele radioactive, antibioticele, aditivii). 17. Substanţele toxice formate prin degradarea tehnologică a substanţelor azotate şi a glucidelor. 18. Substanţele toxice formate prin degradarea grăsimilor. 19. Influenţa unor procese de conservare şi ambalare asupra toxicităţii alimentelor. 20. Substanţele antinutritive. 22. Modificarile alimentelor din punct de vedere calitativ 23. Modificarile alimentelor din punct de vedere sanitar 24. Masuri de prevenire a alterarii produselor alimentare 25. Patologia alimentara.Toxiinfectiile si intoxicatiile alimentare 26. Cerintele igienico-sanitare privind proiectarea ,constructia si amplasarea unitatilor de industrie alimentara si alimentatie publica 27. Principii igienico-sanitare privind întreţinerea încăperilor şi utilajelor la întreprinderile de alimentaţie publică şi comerţ.. 28. Măsuri de prevenire a răspândirii microorganismelor patogene. 29. Etapele igienizării. Agenţi de curăţire. Dezinfecţia. Substanţe dezinfectante. 30. Dezinsecţia. Mijloace fizice şi chimice de combatere a insectelor. 31. Deratizarea. Metode de combatere a rozătoarelor. 32. Reguli de igienizare pentru personalul întreprinderilor de industrie alimentară. 33. Descrieți metoda de analiza microbiologică a laptelui. ... 76. Caracterizați toxiinfecțiile produse de bacterii din genul Bacillus. 77. Caracterizați toxiinfecțiile produse de Salmonella și Shigella. 80. Descrieți alterările posibile a cărnii și produselor obținute din carne. 81. Descrieți alterările posibile a peștelui și a produselor din peste.
Comentariul tau va fi primul
Fituici: Copiute - Sanitaria si igiena produselor alimentare Obiect: Igiena si Sanitaria Marfurilor