Cultura organizationala: concept, evolutie, trasaturile caracteristice. Tipologia culturii de afaceri etc - Covas Lilia

FITUICIUniversitate ASEM Caiet Cultura Afacerilor

preview iconExtras din document

Subiectele la disciplina „Cultura afacerilor”, secţia frecvenţă redusă 1. Cultura organizaţională: concept, evoluţie, trăsăturile caracteristice 2. Tipologia culturii organizaţionale 3. Componentele culturii organizaţionale: Produsele artificiale fizice 4. Componentele culturii organizaţionale: Produsele artificiale de comportament 5. Componentele culturii organizaţionale: Produsele artificiale verbale 6. Componentele culturii organizaţionale: Credinţe, valori şi norme de comportament 7. Componentele culturii organizaţionale: Concepţiile de bază 8. Factorii interni şi externi de influenţă ai culturii organizaţionale 9. Modalităţi de menţinere şi modificare a culturii organizaţionale 10. Conceptul de etica afacerilor. Influenţa eticii asupra performanţelor întreprinderii 11. Domeniile la care se referă responsabilităţile etice ale firmei şi aspectele implicate 12. Nivelurile normelor eticii afacerilor 13. Factorii care generează un comportament etic 14. Stadii de dezvoltare morală a unei firme 15. Specificul dilemelor etice 16. Acţiuni ce majorează comportamentul etic 17. Responsabilitatea socială a întreprinderii: noţiunea, abordările 18. Conţinutul responsabilităţii sociale a firmei: tipurile de responsabilităţi implicate 19. Beneficii ale programelor de responsabilitate socială 20. Eticheta şi businessul. Prezentarea, adresarea, salutarea 21. Cărţile de vizită 22. Eticheta convorbirilor la telefon: regulile când se răspunde la telefon, regulile când se telefonează 23. Vizita de politeţe 24. Reguli cu privire la organizarea convorbirilor 25. Tipologia meselor de afaceri: dejunul, prânzul, cina 26. Tipologia meselor de afaceri: coctailul, fourchette-ul 27. Tipologia meselor de afaceri: ceaiul, „pocalul de vin”, „pocalul de şampanie” 28. Organizarea meselor de afaceri: alegerea tipului mesei de afaceri, stabilirea listei invitaţilor, invitarea oaspeţilor 29. Organizarea meselor de afaceri: stabilirea planului de aranjare a oaspeţilor la masă, stabilirea meniului, pregătirea cuvântărilor şi toasturilor, petrecerea oaspeţilor 30. Regulile de conduită la uşă (în oficiu, restaurant, ascensor) 31. Regulile de conduită în transport 32. Regulile de conduită la restaurant 33. Regulile de conduită la teatru şi sălile de concert 34. Regulile referitor la alegerea şi oferirea cadourilor 35. Regulile referitor la primirea cadourilor şi cadonarea florilor 36. Rolul imaginii unui om de afaceri 37. Costumul clasic al omului de afaceri: sacoul 38. Vestimentaţia omului de afaceri: cămaşa, cravata, încălţămintea 39. Vestimentaţia unei femei de afaceri; accesoriile, coafura, fardul 40. Diferenţele de cultură. Procesul de integrare într-o cultură străină 41. Caracteristici ale omului de afaceri american 42. Caracteristici ale stilului asiatic 43. Caracteristici ale stilului arab 44. Caracteristici ale stilului european 45. Stilul omului de afaceri din Republica Moldova

Download
alert iconRaporteaza o eroare
0 Comenteaza
+1
Posteaza

Fituici: Cultura organizationala: concept, evolutie, trasaturile caracteristice. Tipologia culturii de afaceri etc Profesor: Covas Lilia