Consumatorul alimentar - Turcanu Gheorghe

CURSUniversitate ASEM Caiet Managementul Calitatii

preview iconExtras din document

. Informaţi-vă înainte de a cumpăra un produs. Citiţi cu atenţie pe etichetă: denumirea produsului, numele şi adresa producătorului, compoziţia, modul de întrebuinţare, condiţiile de păstrare, termenul de valabilitate, aditivii alimentari utilizaţi şi alte informaţii prezentate care vă vor ajuta să faceţi alegerea potrivită în conformitate cu necesităţile dumneavoastră 2. La produsele cu un grad ridicat de perisabilitate (alterare) din punct de vedere microbiologic, termenul de valabilitate se înscrie astfel „expiră la ...cu menţionarea zilei, lunii, anului şi orei (după caz)”. După expirarea datei respective produsul nu mai poate fi consumat, deoarece poate prezenta pericol pentru consumator şi trebuie retras din vânzare. Termen de valabilitate – limita de timp, stabilită de către producător, în care produsul poate fi consumat şi în care acesta trebuie să-şi menţină caracteristicile calitative prescrise (stipulate în documentul normativ respectiv în baza căruia a fost fabricat acest produs), dacă au fost respectate condiţiile de transport, manipulare, depozitare şi consum. 3. Nu vă lăsaţi influenţaţi de informaţia publicitară de pe ambalaj, deoarece aceasta poate fi în unele cazuri neadevărată sau înşelătoare; un ambalaj mai atrăgător, mai voluminos nu întotdeauna conţine un produs de o calitate mai bună sau o cantitate mai mare.

Download
alert iconRaporteaza o eroare
0 Comenteaza
+1
Posteaza

Curs: Consumatorul alimentar Profesor: Turcanu Gheorghe