1. Caracteristicile comerţului cu produse agroalimentare 2. Desfacerea cu amănuntul a produselor agroalimentare 3. Vanzarea directă a produselor agroalimentare de către producătorii agricoli 4. Structura cheltuielilor in activitatea de comercializare Comercializarea produselor agricole şi agroalimentare necesită a se cunoaşte: nevoile consumatorilor, caracteristicile agenţilor economici care participă la schimbul şi transformarea produselor agricole, tehnicile comerciale şi mijloacele utilizate de o intreprindere pentru a influenţa piaţa. Toţi factori care influenţează evoluţia sectorului de comercializarea produselor agricole pot fi grupaţi in: ~ Factori interni, care includ tehnicile de comercializare, de conservare, de ambalare, de informare, etc. ~ Factori externi, care intervin din afara activităţii de comercializare, sunt generaţi de evoluţia cantităţilor şi structurii produselor livrate, pe de o parte, şi a cererii de consum, pe de altă parte. Caracteristici ale comerţului cu produsele agricole: -Activitatea pronunţat sezonieră pentru majoritatea produselor agricole in stare proaspătă -Se realizează vanzări de produse cu un grad ridicat de perisabilitate -Aprovizionarea zilnică a reţelei de desfacere -Dispersare pe intreg teritoriu ţării a unităţilor de desfacere, in toate localităţile şi principalele centre urbane. -Vanzări de produse cu un volum cantitativ mare şi cu o valoare relativ redusă -Comerţul cu produse agricole este sub influenţa directă a pieţei produselor agricole, intrucat: ...
Comentariul tau va fi primul
Curs: Comercializarea produselor agroalimentare Profesor: Popa Lucia