Nu are descriere.
Capitolul I. Întreprinderea industrială – mediu de efectuare a procesului de producţie 5
1.1 Esenţa întreprinderii industriale 5
1.2 Tipologia întreprinderilor 9
Capitolul II. Structura de producţie a întreprinderii 15
2.1 Procesul de producţie – noţiuni, structura 15
2.2 Clasificarea proceselor de producţie 16
2.3 Structura de producţie: definire, noţiuni, verigile componente 18
2.4. Tipuri de structuri de producţie 20
2.5 Căile de perfecţionare a structurii de producţie 22
Capitolul III. Organizarea producţie în secţiile de bază 23
3.1 Noţiuni şi principiile organizării producţiei la întreprindere 23
3.2 Tipurile de producţie 25
3.3 Metode de organizare a producţiei de bază 29
3.4 Organizarea producţiei de în flux: definire, clasificare, eficienţă economică 30
3.5 Indicatorii de bază ai organizării producţiei în flux 33
3.6 Ciclul de producţie: noţiune, structura 35
3.7 Tipurile de îmbinare în timp a executării operaţiilor de producţie 36
3.8 Lotul de fabricaţie: definire, caracteristici 43
3.9 Căi de reducere a duratei ciclului de producţie 44
Capitolul IV. Unităţile de producţie auxiliare şi de servire 45
4.1 Necesitatea şi importanţa unităţilor de producţie auxiliare şi de servire 45
4.2 Managementul transportului intern în întreprinderile industriale 45
4.3 Managementul întreţinerii şi reparării fondurilor fixe 51
4.4 Managementul gospodăririi energetice 59
4.5 Managementul gospodăriei de scule 62
Capitolul V. Capacitatea de producţie şi perfecţionarea utilizării ei 66
5.1 Capacitatea de producţie: noţiune, mod de exprimare. Factorii ce influenţează dinamica capacităţii de producţie 66
5.2 Metodologia generală de calcul a capacităţii de producţie 67
5.3 Planificarea folosirii capacităţii de producţie 69
5.4 Căi de îmbunătăţire a utilizării capacităţii de producţie 71
Capitolul VI. Programarea - funcţie a managementului operaţional al producţiei 72
6.1 Planificarea operativă de producere: definiţii, funcţiile şi sarcinile 72
6.2 Metode de conducere operativă a producţiei 74
6.3 Componentele activităţii de programare a producţiei 75
6.4 Programarea propriu-zisă 76
6.5 Lansarea în fabricaţie 79
6.6 Urmărirea şi controlul cantitativ al îndeplinirii programelor de producţie 82
Capitolul VII. Aprovizionarea tehnico-materială – componentă a procesului de producţie 83
7.1 Aprovizionarea tehnico-materială: noţiuni, sarcini 83
7.2 Organizarea compartimentului de aprovizionare tehnico-materială 84
7.3 Dimensionarea stocurilor materiale 88
7.4. Elaborarea programului de aprovizionare tehnico-materială 97
Capitolul VIII. Managementul calităţii producţiei 101
8.1 Conceptul de calitate. Definirea calităţii. Caracteristicile calităţii 101
8.2 Criterii şi indicatori de apreciere a nivelului calităţii produselor industriale 103
8.3 Triunghiurile calităţii. Costurile calităţii 107
8.4. Controlul calităţii. Tehnicile de control 109
8.5. Certificarea calităţii produselor 115
8.6. Căi de creştere a calităţii produselor 119
Capitolul IX. Planificarea cererilor de materiale -MRP 120
9.1 Caracteristici generale ale MRP 120
9.2 Etapele generale în MRP 124
9.3 SMED 127
Capitolul X. Metodele “Just in time” - exact la timp, KanBan 129
10.1 Just in time 129
10.2 KanBan 131
Capitolul XI. Riscurile în activitatea de producţie 137
11.1 Esenţa riscului 137
11.2 Tipologia riscurilor 141
11.3 Riscurile în antreprenoriatul de producţie 145
11.4 Evaluarea riscurilor antreprenoriale 156
11.5 Căile principale şi metodele de reducere a riscului 163
Bibliografia 168
Curs: Managementul activitatii de productie Ala Cotelnic Profesor: Popa Andrei