Merciologia alimentara - Merciologie

CURSUniversitate UCCM Profesor CHIAI

preview iconExtras din document

1. Importanţa cerealelor în alimentaţia omului şi pentru industria prelucrătoare. Structura şi compoziţia chimică a cerealelor Cerealele şi produsele derivate ale acestora prezintă o deosebită importanţă economică şi socială, apreciindu-se că pentru alimentaţia umană, asigură circa 65% din necesarul zilnic de calorii şi 45% din cel al proteinelor. La aceste elemente nutritive de primă importanţă se adaugă şi un aport semnificativ de glucide, vitamine (mai ales din grupa B) şi minerale (P, K, Mg etc.). Boabele de cereale au un potenţial tehnologic şi nutritiv ridicat, putând fi prelucrate într-o gamă diversificată de produse: crupe, făină, paste făinoase, produse de panificaţie, concentrate alimentare etc. Grupa cerealelor cuprinde un număr mare de specii, cel mai frecvent cultivate şi utilizate în consum fiind: grâul, secara, orzul, ovăzul, porumbul şi orezul. Din produsele cerealiere fac parte: • cerealele; • făina; • crupele; • pâinea şi produsele de franzelărie; • produsele de covrigărie;

Download
alert iconRaporteaza o eroare
0 Comenteaza
+1
Posteaza

Curs: Merciologia alimentara Obiect: Merciologie