Cleiurile - Merceologia Marfurilor Nealimentare

CURSUniversitate ASEM Profesor Morari Alina

preview iconExtras din document

CLEIURILE 2 ore 1.Noţiuni generale despre cleiuri 2.Clasificarea cleiurilor şi caracteristica sortimentului 3.Cerinţele de calitate, particularităţile de ambalare, transportare şi păstrare 1.Noţiuni generale despre cleiuri Materialele cleioase au o utilizare largă în diferite domenii. În sfera comerţului se comercializează un sortiment larg de cleiuri utilizate la încleierea hârtiei, cartonului, tapetelor, repararea mobilei, a detaliilor de lemn, metal, sticlă, ceramică, piele naturală şi artificială, mase plastice etc. Cleiurile prezintă mai des soliţii, topituri sau dispersii de compuşi organici, uneori soluţii sau dispersii de compuşi neorganici, naturale sau sintetici, capabile să formeze pelicule, întărindu-se pe suprafaţa anumitor materiale tari. Lipirea sau încleierea a două corpuri este un rezultat al manifestării forţelor de adeziune şi cogheziune. Adeziunea – caracterizează posibilitatea cleiurilor de a se lipi cu obţinerea de legătură între diferite meteriale. Cogheziunea – e legătura între moleculele substanţei adezice, adică rezistenţa peliculei obţinute. Prin adeziune se subînţelege cuplarea care apare între două materiale diferite aduse în contact. În cazul materialelor cleioase cuplarea care apare între materialul cleios şu suprafaţa de încleiere.

Download
alert iconRaporteaza o eroare
0 Comenteaza
+1
Posteaza

Curs: Cleiurile Obiect: Merceologia Marfurilor Nealimentare