Grasimile alimentare - Mariana

CURSUniversitate Liceul I. Creanga Caiet Chimia

preview iconExtras din document

Clasificarea şi compoziţia grăsimilor Grăsimile alimentare sunt formate aproape în exclusivitate din lipide şi se obţin prin extracţie din seminţele plantelor oleaginoase, germenii cerealelor, din anumite fructe (nuci, arahide etc), din ţesuturile animalelor şi din lapte. Clasificarea grăsimilor după provenienţă, stare de agregare şi sicativitate este: Grăsimile alimentare: Grăsimile Vegetale Grăsimile Animaliere Grăsimile Vegetale Grasimi lichide – nesicative de masline migdale si semisicative de floarea soarelui, susan, soia, dovleac; Grasimi solide – cu acizi grasi volatili – unt de cocos si fara acizi grasi volatili – unt de cacao; Grăsimile Animaliere Grasimi lichide - ulei de peste, ulei de balena, foca si ulei de copite; Grasimi solide - seul de bovine, untura de porc si de pasare (gaina, rate, gisca);

Download
alert iconRaporteaza o eroare
0 Comenteaza
+1
Posteaza

Curs: Grasimile alimentare Profesor: Mariana