Tema 1: Managementul aprovizionării: definire, sarcini. 1.1. Importanţa şi locul aprovizionării în activitatea întreprinderii. 1.2. Sarcinile managementului aprovizionării 1.3. Formele de aprovizionare Tema 2: Organizarea aprovizionării. 2.1. Sisteme de organizare a compartimentelor de aprovizionare. 2.2. Personalul specific şi sistemul de relaţii a compartimentului de aprovizionare. Tema 3. Planificarea aprovizionării. 1. Nomenclatorul de materiale 2.Elaborarea programului de aprovizionare 3. Structura programelor de aprovizionare 4. Metode de calcul a necesarului de aprovizionat. Tema 4: Strategii de aprovizionare. 1. Strategia de aprovizionare: definire, clasificare, factori de influenţă. 2. Principii de elaborare a strategiilor de aprovizionare. 3. Etapele elaborării strategiilor de aprovizionare. Tema 5: Parteneriatul cu furnizorii 1. Clasificarea şi identificarea furnizorilor 2. Alegerea furnizorilor 3. Evaluarea furnizorilor Tema 6: Gestiunea stocurilor 1. Definirea, scopurile şi factorii de influenţă a gestiunii stocurilor 2. Elementele şi etapele gestiunii stocurilor 3. Tipologia stocurilor 4. Tipuri şi metode de gestiune a stocurilor 5. Costuri de gestiune a stocurilor Tema 7. Managementul desfacerii (vânzărilor) 7.1. Concept, obiective, activităţi specifice 7.2. Caracteristici generale ale vânzărilor de produse 7.3. Vânzările complexe, rolul şi funcţiile serviciilor aferente desfacerii produselor Tema 8. Organizarea, antrenarea şi coordonarea în managementul desfacerii 8.1. Sisteme de organizare structurală, personalul specific, antrenarea şi coordonarea acestuia. 8.2. Relaţiile interne şi externe ale unităţii economice pe linie de desfacere
Comentariul tau va fi primul
Curs: Managementul aprovizionarii Conspect Obiect: Managementul Aprovizionarii