Tema 1: Particularitățile contabilității în agricultură 1. Definirea elementelor utilizate în agricultură 2. Caracteristica sectoarelor din activitatea agricolă 1 Particularitățile sectorului agrar sunt reflectate în SNC, ce aceiași denumire în standart se stabilește modul de contabilizare a activității agricole, acest standart nu se aplică la contabilizarea terenurilor (deoarece acestea se referă la imobilizări) și nici la produsele obținute din procesarea produselor agricole după recoltare (deoarece aceasta se referă la stocuri SNC ). Particularitățile contabilității în agricultură reglementează contabilizarea situațiilor financiare privind activele biologice, produsele agricole și costurile aferente activelor biologice și produselor agricole de exemplu: Active biologice Produse agricole Produse obținute din procesarea producției agricole 1.Cireada de bază a bovinelor - - 2.Porci -concas -cîrnaț, șuncă 3.Piscicultură -pește marfă, puet - produse din pește 4.Cîmpuri cerialiere - cereale, paie - făină, crupe, furaje combinate 5.Culturi leguminoase - legume - conserve din legume 6.Culturi tehnice cultivate pe plantații - frunze de tutun, semințe de floarea soarelui, rizocapi -tutun fermentat,ulei vegetal, zahăr 7.Plantații perene a) vii b) livezi c) copaci în padure -stuguri - fructe - copaci tăiați -vin brut, materie primă pentru sucuri - fructe uscate, conserve - bușteni și ferestrea
Comentariul tau va fi primul
Curs: Tema 1: Particularitățile contabilității în agricultură Profesor: Donea