Capitolul IV. GESTIUNEA CALITĂŢII PRODUCŢIEI 4.1. Conceptul de calitate. Definirea calităţii. Importanţa calităţii pentru firmele secolului XXI. Calitatea este o noţiune deosebit de complexă, în prezent existând peste 120 de definiţii şi zeci de sinonime pentru termenul de calitate. Toate acestea datorită caracterului concret, dinamic şi complex al calităţii. Caracterul concret al noţiunii derivă din faptul că nu există calitate în afara produselor şi serviciilor, aşa cum nu există obiecte sau servicii fără calitate. Omul intră în „posesia calităţii” în activitatea practică, prin consumarea produselor. De aici – punctul de pornire în definirea calităţii îl reprezintă valoarea de întrebuinţare, care reprezintă totalitatea însuşirilor care fac ca un produs să fie util omului. Calitatea produselor se „creează” în producţie însă se constată şi se testează în procesul de consumare a acestora. De aici, se impune precizarea deosebirilor dintre noţiune de calitate a producţiei şi calitate a produselor. Noţiunea de calitate a producţiei este mai cuprinzătoare, este
Comentariul tau va fi primul
00:43Curs: GESTIUNEA CALITĂŢII PRODUCŢIEI Profesor: Cotelnic Ala