1. Introducere 2. Clasificarea bauturilor nealcoolice 3. Caracteristica sortimentului de bauturi nealcoolice: 3.1 Ape minerale 3.2 Sucuri 3.3 Bauturi nealcoolice gazate 4. Anexe 5. Aplicatie practica 6. Bibliografie La baza cresterii si dezvoltarii omului sanatos si longeviv, capabil de munca si creatie, sta cu precadere un regim alimentar rational in care lichidele ocupa un procent de 3-4%. Principalul element care se regaseste in toate produsele alimentare, element de o deosebita importanta si pentru organismul uman este apa -,,seva vietii”, asa cum o numea Leonardo da Vinci. Apa este indispensabila organismului uman. Prin ea se desfasoara toate reactiile biologice. Prin cantitatea sa remarcabila in organism (60% din greutatea corporala), indeplineste in primul rand un rol structural. Mai mult de 30% din totalul de apa dintr-un organism se gaseste in celule, restul fiind repartizat in vasele sanguine si limfatice. Printre diferitele roluri indeplinite de catre acest lichid fara calorii, amintim: - lubrifiant si emolient (exemplu la ochi si piele) - termoreglator (uniformizarea temperaturii corpului) - spalare, calire, transport, solubilizare - rol in faza digestiva - pastrarea echilibrului si a auzului - ajuta in prevenirea si tratarea bolilor - conductibilitatea si capacitatea de a forma agregate moleculare - componenta majora a sangelui. ...
Comentariul tau va fi primul
00:56Curs: Bauturile nealcoolice - Clasificarea, codificarea, standartizarea, metrologia, calimetria şi certificarea mărfurilor Profesor: Cobirman