Chimia alimentara - Chimia

CURSUniversitate Liceul Alexandru cel Bun Profesor Nu Este Specificat

preview iconExtras din document

Tematica disciplinei chimia alimentara include fenomenele de interactiune intre diversi compusi chimici in compozitii alimentare, principiile si metodele de analiza a alimentelor.Chimia alimentara este o stiinta in continua dezvoltare. Realizarile stiintifice a chimiei alimentare tot mai larg patrund in tehnologia si ingineria alimentara. Chimia alimentara are un rol determinat fata de obiectivele tehnologiei alimentare, inclusiv biotehnologiile utilizate in industria alimentara.Hrana omului este constituita din alimente. Alimentele contin o gama mare de substante chimice care formeaza compozitii alimentare nutritive necesare pentru cresterea, reinnoirea si functionarea normala al organismului uman. Compozitia chimica este baza produselor alimentare. Proprietatile alimentelor se apreciaza prin continutul compusilor chimici care determina valoarea nutritiva, calitatile senzoriale. Produsele alimentare se obtin din materiile prime de origine vegetala si animala. Compozitia chimica a alimentelor depinde in primul rand de speciile si soiurile ale materiilor prime. Ca regula, alimentele nu sint rafinate. Ele contin nu numai compusi chimici necesari organismului uman, dar si alte substante cu diferite proprietati fizico-chimice si nutritive. Compozitia chimica a materiilor prime se formeaza sub influenta mediului ambiant si reflecta variabilitatea chimica a solului, a apei si a aerului. Pe de alta parte alimentele obtinute prin tratament tehnologic, intr-o masura mai mare sau mai mica, se deosebesc de compozitia chimica a materiei prime. Abaterea in compozitia chimica apare in urma modificarilor fizico-chimice, chimice, biochimice care, in principiu, sint prevazute de tehnologiile aplicate. Exceptie prezinta doar produsele care se consuma in stare proaspata (legume, fructe etc.). ...

Download
alert iconRaporteaza o eroare
0 Comenteaza
+1
Posteaza

Curs: Chimia alimentara Obiect: Chimia